lauantai 4. tammikuuta 2014

Tuunausta

Koirat tartti pedin - mutta kestävä pitäisi olla ja ennen kaikkea omannäköinen. Jopa ylellinen. Tähän ratkaisuun päädyin kun löytyi vanha puolilavannäköinen kyhäelmä kertaa kaksi:


Ennen ja alla jälkeen:







Piha täynnä risuja.. Miksei niistä jotain keksisi?



 

Mikäs olisi sen hienompaa kun kasvattaa itse pihallaan kaikenlaista vihreää. Miksei vaikkapa vielä syötävääkin? Tuumasta toimeen, mutta hetkinen - missä? Tontiltamme ei löytynyt kasvihuonetta, mutta jotain pitäisi keksiä...

Kun saa edullisesti eurolavoja ja niihin kauluksia, päätin alkaa askartelemaan niistä. Ja kuinka hienot kasvilaatikot syntyy seuraavin ohjein:


'


















 Lopuksi kaksi vanhaa ikkunaa pitämään lämpöä laatikossa päälle. En kiinnittänyt ikkunoita ollenkaan, että ne on helppo nostaa sivuun kun kastelee ja kun lämpötila käy liian suureksi.



Nettiä surffaillessani silmiini on osunut jos jonkinlaista tuunausta ja eritoten kierrätys on ideana kiinnostanut kovasti. Harmikseni olen huomannut, että vaikka materiaalia on pilvin pimein niin kotona - kun luonnossakin, mielikuvitukseni tuntuu jääneen lapsuuteeni...

Niinpä päätin ottaa härkää sarvista ja alkaa katselemaan vanhoja esineitä uudella kantilla. Ei tarvinnut kun kävellä keittiöön - napata kaapista päivän ruokapurkki kouraan - tehdä hernekeitto ja heittää peltitölkki... Siinä se! Enpäs heitäkkään.

Jossain pitäisi olla kalustemaalia.. Hmmmm...

 Löytyikin vielä!
Sitten maalaamaan pirteän väriseksi purnukat ja ne löysivät värinsä puolesta oman paikkansa keittiön hyllyltä, muiden saman värimaailman esineiden vierestä. Näihin voi laittaa keväällä sitten kasvamaan vaikkapa kurkuntaimia. <3


























Muutettuamme vuokralta omaan omakotitaloon, halusin sisustaa asuntoa uuteen malliin. Päätimme tuolloin neljä vuotta täyttäneen poikani kanssa maalata ensimmäisenä hänen sänkynsä. Puuha oli mieluista kun töpötimme kalustemaalia autonpesusienellä uuteen sänkyyn, tälläinen siitä sitten tuli:




Maalia näytettiin myös poikani leegorahille (jonka olen ammattikoulussa aikoinani tehnyt ja maalannut tuolloin sinisellä petsillä sen), kirpparilta löytämiini kalusteisiin (kahteen tuoliin ja pieneen pöytään).

Koska huoneessa vallitsee Agry Birds-teema hyvinkin vahvasti, kirkkaanpunainen on enemmän kuin in. :)






Kesällä 2012 päätin vihdoinkin palata ikuisuusprojektiini, joka oli kaapissani maanut jo useamman kuukauden: äidiltä saamani verhokankaat...



Pidin verhojen väristä kovasti, mutta omaan sisustukseeni en saanut sinistä mitenkään sovitettua, joten päätin heittää pallon takaisin äidilleni. Ompelin heille lahjaksi verhokapat ulkoeteiseen ja vanhaan puulaatikkoon tuunasin uutta ilmettä laatikon sisälle tekevälläni pikkutyynyllä ja koriste ruusukkeella. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti